Afdelinger i Rodebutikken

mandag den 12. september 2011

En vinterhustur..

.. Engang i januar, vil jeg nu fortælle om. Det er sikkert ikke videre interessant for nogen andre end mig selv, men det er vigtigt for mig at kunne huske den. For det var bare en rigtig god tur, der fortjener at blive husket. Jeg undskylder på forhånd hvis det bliver kliché-agtigt.

Here we go.
Det var lige efter jul, og der var stadig en uge tilbage af ferien.P havde arrangeret at 7 af os fra studiet som holdt meget sammen på det tidspunkt, kunne låne hans fars sommerhus i weekenden. sommerhuset var en jagthytte der ligger tæt ved Ringsted, og meget stort af et sommerhus at være. Vi var 3 piger: Mig, C og D, og fire drenge: P, S (ja, dén S), K og PN.
P hentede mig, K og C i sin Bimmer, og aftalte med PN som kørte den anden bil, at mødes ved Føtex i Ringsted for at handle ind. Allerede her havde S og jeg gået og kigget lidt efter hinanden, og skrevet meget sammen; særligt efter studieturen som havde rystet os lidt mere sammen.. Dog havde vi begge en kæreste, så mere kunne det ikke blive til.. Tilsyneladende. Vi nåede føtex efter en halv times tid i bilen, med snak om juleaften og nytårsaften, og jeg kunne mærke mit hjerte stige i frekvens ved tanken om at skulle se S igen efter en lang ferie. Han stod sammen med de andre, flot og smilende, og jeg kunne mærke at han også var lidt genert ved at skulle se mig igen. Hans stemme blev lidt højere når jeg var i nærheden, og jeg smilede ved tanken om at det ikke kun var mig der havde det sådan. Hvad jeg særligt husker, er hans hår. Vi havde nogle dage forinden talt om at han skulle til frisøren, men ikke helt vidste hvordan det skulle klippes. Jeg fortalte hvordan jeg foretrak det, og bom, så stod han der med selvsamme frisure.
Vi fik handlet ind, snakket og grinet, men stemningen var stadig lidt akavet, som den ofte er i starten. Vi ankom til sommerhuset, læssede tasker og varer af, og fik fordelt værelser. Pigerne i ét værelse, PN og S i et andet, P i det sidste, og K på sovesofaen i stuen. Så tog vi en øl (P havde været i Tyskland i julen og købe rigeligt ind - 5 rammer øl, 1 ramme cider og 1 flaske Grey Goose Vodka - mindre kunne jo ikke gøre det) og bestemte os for at gå en tur i det skønne vintervejr inden der skulle laves mad. Vi trak i vintertøjet og begav os ud i det snedækkede landskab. Huset lå lige op til skoven, og stilheden var fantastisk. Kun vores opstemte snak var at høre. Snart udviklede gåturen sig selvfølgelig til en sneboldkamp, hvor pigerne stod for skud. S næsten tillod sig at give mig en vasker men trak sig da P gav ham blikket (P var på dette tidspunkt meget Alpha, og ingen rører Alpha's pige - Han havde en ide om at det skulle være os - det blev det ikke) og trak sig derefter. Men jeg blev da stadig våd og kold, og vi måtte sande, at vi måtte hjem til huset inden jeg og de andre piger frøs til. Hjemme blev der skruet op for varmen, og vi blev efter et par øl enige om at begynde på maden. Mens D og C sad og snakkede med K i stuen, gik S, P, PN og jeg igang med at sætte maden over. Vi havde fordelt det således, at pigerne stod for forretten, drengene for desserten, og hovedretten var vi fælles om. P havde (selvfølgelig) købt et kæmpe stykke kød, som vi selv skulle skære til bøffer, og der gik mindst 20 minutter hvor de fik en heftig diskussion om, hvordan det skulle gøres. S og jeg klarede derefter kartoflerne og hyggede så i køkkenet mens resten gjordes klar. Så blev drengene smidt ud, mens vi dækkede bord i den store langstue, og forberedte forretten. Så satte vi os til bords. Nu var de fleste ved at tø op, og snakken gik lystigt. Der blev tømt den ene dåse efetr den anden, og efter hovedretten, var 2 af rammerne væk. Musikken blev skruet op, og drengene tog ud og klarede desserten. En ærgelig købekage med is, som vi fik talt meget længe om, idet der specifikt havde stået "hjemmelavet" i reglerne for forret og dessert. Men ned kom den da, og der blev åbnet flere dåser. Stemningen var nu god, og jeg kunne mærke blikket fra S ved siden af mig hvile på mig. Jeg husker at jeg et godt stykke hen på aftenen lader min fod glide op og ned af hans ben, og jeg får en sms som svar: "Det er svært at lade dig være." Jeg svarer: "skal jeg stoppe?" "Nej!" og sådan forsætter det.. På et tidspunkt er vi begge oppe på 1. sal alene for at "hente noget" og har meget svært ved ikke at kaste os over hinanden. Men holder på imponerende vis igen.
Vodkaen bliver åbnet, og herfra får jeg så småt svært ved at huske hændelsernes forløb. Jeg husker dans til "You can leave your hat on" i sovesofaen. Jeg husker tungekys med C, min veninde. Jeg husker shots. Mange shots. Festen bliver MEGET løssluppen, P går kold, C og jeg (tror det var os) kommer til at ødelægge et gevir der hænger på væggen. S går kold, og bæres nærmest op i seng. K går kold og sover i stolen. PN giver pigerne og jeg besked på at gå op i seng. Men det gider vi da slet ikke! Så er der så et hul i min hukommelse. For det næste der sker er, at jeg står oppe på pigernes værelse, i kjole, uden trusser, og er netop trådt ind og erfaret, at de kun er i undertøj. Fint nok, vi sætter musik på, og giver os til at tage tøjet af. Mange af de kommende oplevelser erindres kun via det kamera, D havde med, og som vi morgenen efter fandt, indeholdende meget fældende beviser. Anyways.
Vi ender med kun at have trusser på alle tre, og finder åbenbart ud af, at det er vældig sjovt at danse i den mondering foran drengene som er gået kolde, og tage billeder af det. Vi kaster os ind i S og PNs værelse og får taget en helvedes masse billeder, inden de så småt vågner, da jeg vælter ned i sengen til dem, ved hvad jeg formoder, var et uheld. I et væld af dyner og bryster vælter jeg rundt mellem de to, og bliver så hevet op af c, og trukket på alle fire ud af værelset, og gennem gangen over til vores værelse, hvor vi så efter lidt tid gå helt kolde.
Her er hvad jeg vågner op til: Tre piger, kun i trusser i en seng. "Sut den op fra slap" på repeat på anlægget. Et viskestykke som ingen husker, tilsølet i øl. Undertøj over det hele. Øl over det hele, både i og udenfor dåser. Et kæmpe brændemærke på knæet. Og et kamera fyldt med billeder, i bedste "Tømmermænd i Vegas"-stil.
Brændmærket fandt jeg aldrig ud af hvor kom fra. Ligesom viskestykket heller aldrig rigtig kom på plads i hændelsesforløbet.
Vi får ryddet op, grinet, rødmet og snakket om aftenen, og spist morgenmad i langstuen, for at dæmpe de værste tømmermænd.
Og så siger vi farvel til huset. Farvel til aftenen og minderne. Og der er sikkert en masse jeg glemmer. Men det dukker op en gang i mellem, som en kærlig påmindelse, om en tid der var. Inden S blev mærkelig, inden P scorede klassens sæk, inden PN blev kedelig, og inden K og D gik ud...

Jeg beder til, at jeg en dag vil få en lignende oplevelse. For det var en af de bedste og sjoveste aftener i mit liv.

// Over and out.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar