Afdelinger i Rodebutikken

mandag den 17. marts 2014

Paris mon Amour!

Så er der knap 14 dage til, at Bornholmeren og jeg tager på romantic getaway til Byernes By.

Jeg har gennem lange forhandlinger og med en del kvindelist fået tilkæmpet mig en halv dags full-shopping, inkl. besøg i den splinternye, endnu ikke åbnede Primark i Paris. Universet har faktisk valgt, lige at dreje lidt i min retning, og besluttet at Primarks åbningsdag skal ligge d. 28. marts, 4 dage før vores ankomst. (Spørg lige om jeg havde et mindre excitement-meltdown da jeg fandt ud af det!).

Udover det har vi planlagt at se de "almindelige" ting; Eiffeltårnet, Mont Martre, Louvre, katakomberne og Triumfbuen, men har forsøgt at holde planen forholdsvis løs, så vi kan være lidt impulsive når vi er der.

Men jeg vil alligevel meget gerne høre, om I har eventuelle forslag til ting at se/opleve/spise/shoppe, som vi bare ikke må gå glip af mens vi er der?

Glæder mig i øvrigt helt vildt. Har vekslet euro, lånt guidebøger og tjekket pas (efter at have gennemledt samtlige kvadratmeter på Nørrebro, inkl. loftsrum for at finde den lille lede satan. Fandt det på sin plads, som jeg havde tildelt det for netop ikke at komme i panik-roder-helt-liv-igennem-med-vredestårer-i-øjnene-situationen. Kan dermed konkludere, at oprydning og struktur er overvurderet og tidsspilde.)

Nu venter jeg bare på at jorden beslutter at dreje lidt hurtigere om sig selv, så vi kan komme afsted.

Indtil da har jeg lige 3 afleveringer, 8 forelæsninger, 4 øvelsestimer, 10* træning, 4 dage på øen i søen inkl. full-on kvalitetstid med svigerfamilien inkl. svigermors fødselsdag, sild og snaps, 2 8-timersvagter i detailhandlen og en enkelt døde-mor-fødselsdag, jeg skal overstå.

Kom nu april!!!

// Over and Out

11 kommentarer:

 1. åååh - det lyder skønt. :D
  mega god tur!
  kom selv hjem igår, så her er lige nu friske tips:
  - læs op på hele metro/tog situationen inden i tager afsted og køber billetter osv. Der er en chance for, at det er lidt gratis (de prøver at komme af med lidt forurening).
  - tag op til sacre ceur (fransk stavning er træls :P). der er turistet, men mega fransk-paris-kærligheds-idyl agtigt. der er små gader omme bagved :)
  - ved metro stoppet st. Paul (vist nok jøde kvarteret) er der rigtig hyggeligt, afslappet stemning og gode, hyggelige fortovs cafe'er - og vist nogen gange lokale markeder :)
  - der er en kødrand af mennesker omkring mona lisa, som ikke var så fantastisk spændendde endda. til gengæld var louvre gratis (under 25 år og europæisk statsborger - husk pas). se louvre i mørke!! :)
  - og pas for guds skyld godt på tasker osv. folk går tæt på i metroen, og der er nogen, der virkelig har lange fingre.
  - tag evt en hængelås med, hvis i har et ønske eller en drøm, eller hvad det nu er man sætter dem på broen for :P
  Hav en meeega god tur og nyd det. :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih hvor dejligt - håber du havde en skøn tur! :)
   Tusind tak for dine tips - har fulgt lidt med i metro-situationen, men nu må vi se. Vi har nemlig allerede købt metrokort på forhånd, så det er selvfølgelig lidt ærgeligt hvis det så er gratis.
   Hængelåsen er desuden pakket, så vi kan forsegle kærligheden ;)
   Knus Rodebutikken

   Slet
 2. Nu er det absolut ikke for at lægge en dæmper på dit excitement over Primark, for det er en virkelig fed butik, men (selvfølgelig var der et "men" i den sætning) jeg har alligevel et par tips at give i den forbindelse. Jeg bor nemlig i Berlin, hvor Primark åbnede for halvandet år siden og jeg kan fortælle, at en tur i den butik er en melt dorwn stress oplevelse! Altså:

  - Væben dig med tålmodighed.
  - Tag derhen så tidligt som muligt.
  - Regn ikke med at du kan komme til at prøve tøjet på, med mindre du har lyst til at stå i kø til prøverummet i en halv time.
  - Øv dig på en grimasse, som kan være brugbar, når folk masser forbi dig med spidse albuer.
  - Hav plads i kufferten til at stocke up på strømpebukser: de koster kun 4 Euro/30kr for de tykke, rare cosy par!
  - Hold dig fra alt denim og strik derinde - kvaliteten er sygeligt dårlig.
  - Gå i stedet efter kjoler, toppe, accessories og den slags.
  - Vær klar på at stå i kø ved kassen i en halv evighed.
  - Hav gerne selv ekstra poser med. Primarks papir poser er det værste shit. Hvis man skal shoppe videre bagefter, ryger hankende altid af på et tidspunkt.
  - Smid dig på en café bagefter for at puste ud og drikke stress kaffe.

  Jeg håber, du kunne bruge det til noget og ikke mindst, at du får en super ferie! Jeg glæder mig i hvert fald til at høre om det og så er jeg i øvrigt helt sikker på, at sådan en tur i Primark er noget, Rodebutikken nok skal få et sjovt blogindlæg ud af! ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for alle dine råd, Cindi :)
   Jeg kender Primark fra både London og Berlin, så jeg er bekendt med hele mas-som-var-det-din-sidste-time-konceptet. Og som du siger, så er kvaliteten desværre meget svingende, men rigtig gode priser i forhold til at lave et lager af basis stuff! :)
   Er desuden en smule misundelig på, at du bor i Berlin og dermed har daglig adgang… Pænt sejt i øvrigt!

   Kh Rodebutikken

   Slet
 3. Årh, gid det var mig:) I må ikke snyde jer selv for 'Crepe Chocolat' på Mont Matre, der er flere boder og det er virkelig guf:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh det er de der pandekager, ikke? Ørjh dem lover jeg, ikke at gå slip af! Alt med chokolade og kalorier generelt står øverst på to do listen.
   Der skal jo være noget at arbejde med, når man vender hjem til træningsrutinen igen!

   Kh Rode

   Slet
 4. Jeg har faktisk boet i Paris i et par måneder for nogle år siden og et virkelig romantisk og ikke mindst ret lokalt sted er ved Canal Saint Martin tæt på metrostoppet Concourt. En lille hyggelig kanal med små broer, hvor mange lokaler sidder og nyder rødvin osv. i foråret! Hvis det er godt vejr, skal i helt sikkert opleve det :) Og ellers kan i tage til Versaille paladset, som ligger ca. 30 min i tog fra centrum, men som virkelig er flot (særligt udenfor - indenfor er det ret crowdet af kinesiske turister med kameraer!) - der er gratis indgang for europæere under 25 med pas.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih det lyder hyggeligt! Det vil jeg skrive ned! Kunne lige se mig selv med bornholmeren i den ene hånd og et glas rødvin i den anden.
   Vi (jeg) har overvejet Versailles, men Bornholmeren har nedlagt veto... Så det må blive en anden gang. Er ellers pænt nysgerrig på at se stedet, nu hvor jeg har læst historien om Marie Antoinette.

   Slet
 5. Overvejer at give min kæreste en tur til Paris i fødselsdagsgave, så kunne godt bruge gode tips til gode men billige hoteller - gerne romantisk:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Go gave!! Jeg kan som sagt ikke give så mange tips endnu, da vi endnu ikke har været afsted. Vi overvejede dog Hotel Alma, som ligger ved Eiffeltårnet, men det endte dog med at være over budget. Ellers havde vi klart valgt det - det ser SÅ hyggeligt ud! Nu har vi valgt hotel Excelsior, som ligger ved Gare Du Nord, som er en kende billigere. Er lidt spændt på standarden, men vi valgte at prioritere at have flere penge til god mad fremfor et lækkert hotel. :)

   Slet
 6. Gå på Berko og spis Cheesecake, du vil ikke fortryde en eneste bid!

  SvarSlet