Afdelinger i Rodebutikken

onsdag den 9. oktober 2013

"oooog Hav en god dag!"

Nå. Ikke så meget blogging fra mig, hva?

Sagen er den, at jeg ikke har en skid at skrive om. Mit liv er kogt ned til en halvt siddende, halvt stående position i 7,5 time om dagen, godt spicet op med "kvitteringen?!" og "hav en god dag!" som soundtrack.

Det er p-i-k-k-e kedeligt. Og klamt. Og ensformigt. Så derfor er jeg begyndt at værdsætte de små ting. Som for eksempel:

#1 når folk rent faktisk har gidet ulejlige sig med at veje deres vej-selv-grøntsager.

#2 når folk ikke har stået og varmet deres småpenge i hånden de sidste 20 minutter. Det er bare definitivt det klammeste at få trykket en fugtig, 37-grader varm 20'er godt ned i håndfladen, uden den ringeste chance for at kunne vaske hænder de næste 4 timer. (er derfor begyndt at medbringe håndsprit på arbejde. Sig hej til den emsige, snerpede kassedame. Og lev med det.)

#3 når folk køber kondomer. Fordi det bare er virkelig sjovt at se, hvor pinlige folk er omkring det, selv i år 2013, hvor man har sex første gang når man er 13, og i øvrigt ved at om forplantning inden man er fyldt 10. Folk stabler store stakke op på båndet, som et fint lille fort knox ud af leverpostej og køkkenrulle, og inde i midten kan man finde den hellige gral - Profil extra thin - "for your pleasure!", mens kunden med flakkende øjne og klamme hænder står og ser til at man smadrer deres lille opstats, bid for bid. Har overvejet at være flabet, og lægge den op på kassen med et kækt smil og et "så de små banditter ikke bliver væk!". Har ikke turdet endnu. Giver det max et par uger. Så er jeg kold som is.

#4 lidt det samme når folk køber bind, tamponer eller graviditetstests. Især når de to førstnævnte følges ned ad båndet med en plade marabou.

#5 Når folk stabler i ET lag. (nej. Det er ikke en god ide at samle varerne på et felt af 20*20 cm hvis du har for omtrent 547 kr, og slet ikke med dine åndssvage øko-citroner i løs-vægt nederst. Klaphat. Tror ikke vi behøver tælle de gange jeg har ligget og rodet rundt på gulvet i absurd lille kassedame-boks og rodet efter løsslupne æbler, meloner, dåsetun og tomatpuré, fordi kunden har haft flashback til børnehavetid og stableklodser i træ og friske farver. For bare at få at vide, at "så vil de ikke have dem alligevel, for nu er de jo blevet stødt. Så.skrid.dog.

#6 Når folk betaler med almindelig, acceptabel valuta. Og ikke svenske kroner, 23 flaskeboner, 3 gavekort med 4,5 kr på hver i gennemsnit, eller 87 kr i småpenge. Hold nu op!


Sidste punkt har jeg dog taget til mig, og er begyndt at hævne mig på idiotiske kunder ved at give dårlige byttepenge. Der er faktisk overraskende stor tilfredsstillelse i, at sige "og her er 65,50 til dig" og aflevere to kilo mønter på disken, til kunder der på den ene eller anden måde mentalt forlænger min arbejdstid.


Så I kan rigtig høre jeg hygger mig.


I det mindste skal jeg først møde kl. 10, så der er masser af tid til morgensex og kaffe på sengen.


Og nårh ja:

#7 Folk der rent faktisk svarer, når man siger "hav en god dag!" I øvrigt en fin indikator for, hvor længe jeg har stået bag kassen:

Kl. 10:17: "Så må du have en rigtig god dag!" *smil og overskud*

Kl. 16.43: "HAV EN GOD DAG!" *skærende tænder, blodsprængninger i øjnene og en så intens knugen om kvittering og byttepenge, at man kunne risikere at skulle bruge kost og fejebakke for at få sine 14 kr og bon på bananer og ajax med hjem.


Så hav en GOD aften! (og vær nu søde at sige i lige måde når I er ude og handle imorgen ikke? Det er så rart. Trods alt.)

// Over and Out


14 kommentarer:

 1. Ville værdsætte hvis du var i min rema1000 i hvert fald. Du sku nok få både smil og "i lige måde" og alt lagt ud med stregkoden op ad :) Nu gør jeg det så faktisk lige gyldig hvor jeg er henne, da jeg selv har stået i en netto og derfor ved hvor pisse kedeligt et job det er :)

  SvarSlet
 2. Hej Rodebutik.
  Jeg kommer sådan til at tænke på den her bog, når jeg læser indlæg om dit nye job: http://www.litteratursiden.dk/anmeldelser/en-kassedames-genvordigheder-af-anna-sam
  Ung pige, der skrev en blog om sit job som kassedame. Den er kort og billig i paperback-udgaven, så hvis du kan lide at læse (kan du egenligt det?) er anbefalingen hermed givet videre :)
  Jeg vil desuden høre, om du helt er stoppet med at skrive på Woman?
  /Ann

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha den har jeg læst! Den er skæg. Og meget rammende! Læste den dog før jeg selv fik kassedametjansen - måske man skulle genlæse?!
   Og kan i øvrigt virkelig godt li' at læse. Kværner mange bøger. Både gode, dårlige, kendte og helt ukendte.
   Og ja det er jeg. For mange krav og snirklede systemer :)

   // Rodebutikken

   Slet
 3. Haha, hvor er det skægt som jeg kan nikke genkendende til ALLE tingene. Arbejdede selv som kasseassistent i Føtex efter jeg i sin tid blev student, og man bliver virkelig forbløffet over hvor lidt folk rent faktisk tænker på andre end dem selv, eller bare tænker for den sags skyld..
  Hvis i har sådan nogen i jeres butik, så prøv at hør ad om du kan få lov til at lære at stå i selv-scan. Her er folk mindst ligeså fatsvage (beklager virkelig sproget!), men til gengæld kan man stå op og gå lidt rundt, hvilket gør sådan en dag knap så kedelig. :)

  Hilsen Sara

  SvarSlet
  Svar
  1. VIRKELIG forbløffet! hvad fanden er det for nogle idioter vi egentlig er, når vi handler?? Jesus..

   Vi har selv-scan - det rene Mekka! Jeg har stået der to gange 2 timer - hvilken befrielse! Vi er bare mange om budet, så det er ikke så tit jeg får lov -.-

   Kh

   Slet
 4. Hej Rodebutik
  Jeg har også selv været kassedame så kan nikke genkendende til alle dine punkter :)
  Kan godt være du har skrevet det et sted, som jeg har misset. Men hvordan er du havnet i et fultidsjob som kassedame? Var der ikke noget med et andet arbejde (hvor du jo mødte Bornholmeren)?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen det var egentlig en blanding af mange ting. Men summasummarum var, at jeg ikke kunne forsætte i banken (det gamle job) fordi det var en studenterstilling. Så søgte jeg job i en anden afdeling, som jeg ikke fik. Og så blev jeg træt af at gå på dagpenge, og så endte jeg som kassedame. Forhåbentlig bare midlertidigt, dog ;)

   kh

   Slet
 5. Det kan godt være du ikke oplever noget spændende i dit liv, men jeg griner altså stadig over dine indlæg - du kan noget med ord!

  SvarSlet
 6. Må lige - meget taber agtigt - indrømme at jeg har læst hele din blog.. på få dage.. Uanset hvor sjov og god den er - så er det da lidt pinligt at indrømme at man har SÅ lidt at lave?!
  Jeg har et giga girl crush på dig! High five på det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahaha. Jeg synes det er sejt (og fedt - tak!)

   Og tak for crush (det kan man ikke sige. Men har omformuleret sætningen 5 gange nu, og det fucker op hver gang. Du ved hvad jeg mener, jo!)

   high Five!

   Slet
 7. Kan godt ske du ikke selv mener at du ikke har noget at skrive om, men jeg synes det kører ret godt for dig alligevel :) Så sjovt!! Elsker din måde at skrive på!
  Og ja, det er mega røv-fucking-nedern at være kassedame, men har selv været der, så er helt med på dine frustrationer :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for ros. Bliver jo helt genert, øjh!

   Slet