Afdelinger i Rodebutikken

tirsdag den 24. september 2013

Mit nye liv

... Som kassedame.

Jep. Jeg har fået et nyt job. Det er måske ikke lige et fancy marketings-job eller en stilling på direktørgangen, men det giver penge i lommen og mad på bordet. Bum.
Så jeg har naturligvis besluttet at bære det med værdighed.

Have første dag idag. Stod helt poleret herhjemme i strøget skjorte, charmeklud og mit allerbedste "hvad kan jeg hjælpe med?!" smil helt oppe til ørene.

Mødte derfor op kl. jeg-her-sindssygt-meget-overskud-og-er-her-15-minutter-før, og fuldstændig fuld af optimisme.

............
.... klip til kl. fucking-ulvetime-møder-besværlige-burka-damer-der-skal-have-63-milliarder-varer-2-minutter-før.du-har-fri.

....


... Nåmen det gik jo godt (ironi-alarm).

3 ting jeg indtil nu har lært i mit liv som kassedame:

#1 Tro ikke du er noget. Hr. kunde er sur, har altid været sur, travl, træt eller stresset, og du gør faktisk bare hans liv værre ved bare at eksistere.

#2 Så skub da for fanden vareopdelerne ned til kunden, kvinde! Selvom jeg er ny i job, skal skifte bonrulle, ringe efter flere 5'ere, tage 6 pakker pommesfrites retur, agere som tolk, lære tyrkisk, bruge tegnsprog (fordi de to andre muligheder ikke virkede efter hensigten), modtage 451 kr i mønter, smile, kontrollere for tyveri og lægge avisen ud i siden af båndet, skal jeg for fanden også have 3 meter lange arme, så gamle hr. jeg-er-født-sur kan få fat i vareopdeleren 10 sekunder før planlagt! #såskydmigdog.

#3 Pause? HA! Det kan du glemme. Lykkes det dig rent faktisk at få en afløser, skal du lige igennem hele butikken for at nå de magiske svingdøre ned til personalestuen. Og på de ca. 103 meter kan du sagtens nå at blive stoppet 7 gange i rushhour. Og så var den pause ligesom gået, ikke?


Nå..


Håber lidt det bliver bedre imorgen. Ellers, er I så ikke søde lige at udskyde indkøbene til på fredag når jeg har fri?


// Over and Out14 kommentarer:

 1. Been there, done that. Du inspirerede mig til at poste noget jeg engang skrev om mit liv som kassedame - så har du lidt at se frem til! https://boghylden.wordpress.com/2013/09/24/en-typisk-dag-i-fakta/

  SvarSlet
 2. Btw, blommerne der blevhældt ud over mig - true story.

  SvarSlet
 3. En vareopdeler hedder faktisk en skillert. Man tror det er løgn, men det er nok en jyde, der har navngivet den.

  PS: Stakkels dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. HEY!
   Det æ' faktisk ret TRÆLS, at du giver jyderne skylden for den der! ;-)

   Slet
  2. Haha Really?! En skillert? Det er da det dummeste ord jeg har hørt endnu. Men hvordan ved du, det er en jydes fortjeneste? ;) det er alligevel lidt af et statement. Haha.

   Og tak for medlidenheden!
   Kh

   Slet
 4. Åhh I know the feeling! Jeg var også kassedame i Føtex engang og kan så meget genkende alle dine oplevelser. Jeg føler med dig!

  SvarSlet
 5. Haha, åh hvor kan jeg kende det fra min svundne tid i Bilka! Især den med at blive stoppet 7 gange i sin kostbare pause, er SÅ dødirriterende!! Jeg fandt dog ud af, at hvis jeg tog min egen jakke eller lign udenover bilka-skjorten, så udstrålede jeg lidt mere "out of duty" - og blev så måske kun stoppet én eller to gange på vejen ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Arh! Det skal jeg prøve imorgen. Snedigt! ;)

   Slet
 6. Men hey: du indgyder håb om at der findes jobs derude, som er til at få fat i! Jeg selv søgte hele sidste vinter uden at få noget. Må man spørge, hvordan du gjorde? Var det bare via de der formularer, man udfylder på deres hjemmesider eller havde du kontakter?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vadede faktisk bare lige ind med et cv og sagde Hej. Havde printet en hel stak "basis ansøgninger" ud med lidt om mig og hvor meget jeg kunne/ville arbejde, og så gik jeg ellers rundt til alle butikker i nærområdet. Det gav 3 jobtilbud. Så det er klart anbefalelsesværdigt! Gå ud og vis dig selv. Det virker. :) held og lykke!

   Slet
  2. wauw tak, det vil jeg da prøve. Og hvad så i de butikker, hvor der står en eller anden blank teenager (al respekt;) ) Spørger man så bare efter deres chef, eller hvordan?

   Slet
 7. Haha, din stakkel! I det mindste skriver du brand godt!

  SvarSlet
 8. phew. får helt stress af at læse din tekst.
  jeg er ret sart, hvad angår kunder og pengemaskiner og varer og den slags.

  SvarSlet