Afdelinger i Rodebutikken

lørdag den 18. august 2012

Lidt om det der Homo

Ja. Så er det menings-tid. Sæt jer godt til rette, træk kasteskytsne frem, og varm fingerspidserne op. For der er HELT sikkert optræk til diskussion på denne skønherlige lørdag.

Det er om det der homo-parade. Copenhagen Pride, so to speak - som er en forlængelse af en hel uge med Homo-fejring. Og det er altså noget, jeg har en ambivalent holdning til. Misforstå mig ikke. Lad mig lige slå helt fast: 

Jeg har INTET imod homoseksuelle. 

Godt. Så er det på plads. Men når det så er sagt, så synes jeg, at det er helt utroligt svært at tage paraden - og hele ugen, seriøst. Imorges så jeg i morgen-tv en deltager, der fortalte, at "de" gjorde det for at vise "normale mennesker" at de altså også er her, og at de skal accepteres som de er, og være en del af samfundet.

Hmm. Det der med at acceptere er jeg helt med på. Men når du selv står og siger "vi" og "de", gør du jo dig selv til noget unormalt/anderledes - for at bruge hans egne ord. Det var ham selv der kaldte heteroseksuelle for "normale" mennesker. Men samtidig vil han have, at man ikke skal gøre/se forskel udfra folks seksualitet. Er jeg den eneste der ser en lille smule dobbeltmorale?

Hvis man så skal tage hans ord for gode varer - bør heteroseksuelle så ikke også have deres egen parade? Hvor vi viser, at vi er til det modsatte køn, og fejrer at vi også er her blandt "de andre"?

Når han sådan står der på tv, i englevinger og mascara, og beder om at blive taget seriøst og set på som et normalt menneske, SAMTIDIG med at han selv mellem linierne kalder sig selv "unormal" (anderledes, unik etc.), og ligeledes med sin tøjstil skriger efter opmærksomhed, har jeg pludselig liiiiidt svært ved at se den egentlige mening med paraden. Er det så i virkeligheden ikke bare et "se-mig!"-stunt? En undskyldning for at vise sig selv, få fodret sit ego og plejet sin selvtillid?

Hvis ikke engang deltagerne selv kan fortælle mig sen egentlige mening - hvem kan så?

Anyways - jeg skal sidde og se paraden rulle forbi - ikke fordi jeg støtter op (igen: Misforstå mig ikke. Jeg synes homoseksualitet/trans/alt mulig andet er HELT fint. Jeg synes netop bare det er en helt naturlig del af hverdagen, og synes derfor heller ikke der er en særlig grund til at hype det så meget), men fordi det ganske enkelt bare er blevet underholdning.
Hvem nyder ikke at se andre mennesker té sig tossede?

Jeg tror næppe det var dét der var meningen og essensen, dengang det hele begyndte, for 17 år siden. Men det er der vel ingen der bekymrer sig om mere, så længe der bare er øl og kondomer nok.

// Over and out - på regnbue-måden. 

4 kommentarer:

 1. Jeg synes bare det er festligt. De har stadig deres at kæmpe med. Hver dag er vel en straight parade? Dine naboer hører også en del til dine straight parader? Fniiiiiis....spøg til side - det er en fest, lad være med at overfortolke....

  SvarSlet
 2. Jeg er tilbøjelig til at give dig ret. Hvordan man udtaler sig, afspejler hvordan man tænker om sig selv og andre.

  Jeg tror paraden har været vigtig engang, for at gøre opmærksom på homoseksuelle og de ting de har haft at slås med i et samfund der plejede at være mindre tolerant. Jeg tror det er blevet mindre relevant i Danmark som et opråb og mere er blevet de homoseksuelles dag (uge) til at fejre at de lever i et samfund hvor det faktisk er helt almindeligt og accepteret at være homoseksuel.

  Dog har jeg set en tendens til at paraden nu også handler om at gøre opmærksom på homoseksuelles forhold i resten af verden. Der findes jo lande der stadig stener homoseksuelle eller ser det som en sygdom der skal kureres. Jeg er enig i at det er vanskeligt at tage alle de flotte kostumer seriøst som i at det er jo ikke sådan folk render rundt og ser ud til daglig. Modsat må du indrømme at det er opmærksomhedsskabende, så måske det er velegnet til at sætte fokus på nogle ting som ikke er i orden andre steder i verden.

  Jeg tror også at alle de farvestrålende kostumer skal illustrere noget med at selvom vi alle ser forskellige ud, så er der ikke så stor forskel alligevel :)

  SvarSlet
  Svar
  1. True that. Så lige et billede idag fra paraden, hvor homoseksuelle gør opmærksom på, at deres seksualitet straffes med døden i 7 lande. Det vidste jeg ikke. Dén del af paraden forstår jeg. Men resten er vist bare et show-off og en god fest. Men hvem har også noget imod det? :) Jeg prøvede bare at finde den dybere mening.

   Slet