Afdelinger i Rodebutikken

torsdag den 16. februar 2012

Imorgen

Imorgen skal min mor bisættes.
Idag har jeg, min bror og min far været inde og se hende på Retsmedicinsk afdeling på Rigshospitalet, en sidste gang. Det var på én gang både frygteligt og fantastisk. Forfærdeligt men uundværligt.
Hun så anderledes ud, og var meget kold. Men vi var inde hos hende i knap én time, og jeg stod det meste af tiden og aede hendes hår - det var det eneste der ikke var helt koldt på hende, og derfor føltes nogenlunde normalt.
Jeg var ikke bange - jeg tror som udgangspunkt at de fleste synes at det må være underligt, uhyggeligt og måske endda ulækkert på den måde at være sammen med og røre ved et dødt menneske - men dette var jo netop ikke et dødt menneske. Det var min mor. Min lille, søde, sovende mor. I en søvn som endeligt har givet hende den hvile hun havde brug for.

Jeg havde meget svært ved at gå fra hende. Tanken om, at det var sidste gang jeg skulle røre ved hende, se hende, var ubærlig - og er det stadig. Ligeså ubærlig som den er uvirkelig.
Men jeg synes jeg fik sagt de ting jeg ville - både højt og for mig selv. Jeg tror ikke det gør en forskel - hun hører mig uanset hvad. Og hun er hos mig. Det er jeg, hvor underligt det end må lyde i andres ører, nødt til at tro på. Det har jeg brug for, for at komme videre. At vide/tro/ håbe, at hun kan se mig, høre mig - at hun lever i mig. For det gør hun. Hun skabte mig, fødte mig, gav mig liv og formede mig til den kvinde jeg er stolt af at være idag. Jeg skylder hende alt, og det har jeg brug for at sige til hende. Igår, idag, imorgen, altid.

Imorgen. Imorgen skal min mor videre. Og vi ses igen. Det ved jeg vi gør. Hun venter på mig. Indtil da, er hun hos mig; i mig og omkring mig.

Det blev et sentimentalt indlæg. Det er bare så svært at være sjov når man er revet i tusind stykker indeni. Når en af brikkerne til puslespillet, pludselig mangler.
Dog har jeg ofte i denne tid en enorm trang til at tage pis på det hele. Grine højt, lave en joke. Grine af al den elendighed der er i verden og i lille Husum. For det er fanme komisk, det hele. Urkomisk.

Lort. Med lort på.

// Over and out

19 kommentarer:

 1. Kære Rodebutik

  Jeg blev så ked af det, da jeg læste dit indlæg for en uge siden. Inden da har jeg nydt at følge med på din blog og fået mig et par gode grin.

  Og jeg følger stadig med. Du skriver så fint, så fint om din mor. Jeg kan sagtens forstå det var en god oplevelse at være inde og se hende i dag. De personer jeg har mistet har jeg også set efter de var døde og det gav mig en form for ro og måske hjalp det mig også lidt med at forstå...

  Jeg var til min venindes mors bisættelse i tirsdags og som jeg sad der på kirkebænken kunne jeg ikke lade være med at sende dig en tanke - håber ikke det lyder for mærkeligt, jeg kender jo egentlig ikke dig og du kender slet ikke mig.
  Min veninde er på din alder og hun holdt en kort tale ved sin mors kiste, hvor hun netop sagde, at hendes mor er med hende i alt hvad hun gør. Det var så smukt og så rigtig.

  Jeg ved ikke hvad jeg mere skal skrive, jeg føler jeg har sludret lidt. Du skal bare vide, at jeg synes du skriver din fortælling så smukt. Og så vil jeg også sende dig en tanke i morgen, hvis jeg må?

  Kærlige hilsner
  Simone

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Simone,
   Alleførst - tak for de rosende ord, og jeg er glad for du stadig hænger på.
   Jeg håber din veninde fik sagt ordentlig farvel til sin mor - jeg føler med hende. Godt hun har en som dig til at støtte sig.

   Hvor er din sidste passage sød - den varmer virkelig. Selvfølgelig må du sende en tanke imorgen - jeg får brug for al den styrke jeg kan få, og dine ord hjælper allerede nu. Tak.

   // Rodebutikken

   Slet
 2. Håber i får sagt på gensyn, på den bedste måde for jer. man kommer sig aldrig over et tab, men lærer at leve med det <3 mine tanker vil gå til dig og din familie i morgen.

  SvarSlet
 3. Kære frk. Rodebutik

  Jeg ville gerne have skrevet noget før. Du er og bliver min yndlingsblogger, sentimental eller ej så skriver du fantastisk. Jeg nyder dine indlæg uanset hvad du skriver om. Jeg kan slet ikke forholde mig til, og har heller ikke lyst til at forholde mig til det at miste sin mor, jeg kan på ingen måde forestille mig hvordan det er, og jeg synes du klarer det ufatteligt flot!!
  Jeg føler virkelig med dig, og sender alle former for medlidenhed og tanker din vej!

  Og i øvrigt mange tak for at du er blevet fast læser på min blog! Det er jeg rigtig glad for.

  Vh. Camilla/Milsenberg

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Camilla,

   Tusind tak - det var godt nok fine ord - jeg er meget beæret over at være din yndlingsblogger.
   Din kommentar hjalp og varmede rigtig meget - tusind tak.

   // Rodebutikken

   Slet
 4. Knus til dig. Og varme tanker. Du skriver godt. Selv nu.

  SvarSlet
 5. Hej med dig

  Jeg er helt ny læser, og nåede kun at læse et par indlæg i den tidligere stil med scoringer og studieliv.

  Jeg vil bare sige at du overhovedet ikke skal bekymre dig om hvorvidt dine læsere hænger på. Jeg gør i hvert fald. Bliver meget rørt af dine beskrivelser af hvordan du og din familie takler situationen.

  Du skriver simpelthen så smukt, og jeg fornemmer at du er en meget stærk pige. Min intuition siger mig, at det vil gå dig godt, også selvom smerten lige nu er stor og ubærlig og uvirkelig.

  Kærlige tanker og tak fordi du skriver
  - Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Signe,

   Først: Tak fordi du vil læse med. Det gør det hele meget sjovere.

   Dernæst er jeg glad for, at du hænger på selvom bloggen for tiden har et lidt andet emne end SU, procenter og mærkelige sex-events.

   Mange tak for rosen - den styrker mig kun mere, og jeg sætter stor pris på den.

   Hæng endelig på - du er velkommen her i rodebutikken.

   // Rodebutikken

   Slet
 6. Du må simpelthen være noget af det dejligste kvindemenneske sådan som du kan skrive smukt og rørende (og "sjovt") på samme tid.

  Jeg nyder at læse din blog, og du kan tro jeg hænger på også!

  Det må være ubeskriveligt at være dig lige nu, og alle mine varmeste tanker går til dig!! Det er utroligt så stærk du virker, og din styrke kan smitte af på andre!

  Tak fordi du deler dine tanker med læserne. Jeg synes det er så helvedes sejt!

  Knus og Kram!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Louis,
   Det var sørme stort og meget sødt sagt. Det varmede helt ind i knoglerne.

   Jeg er glad for du er med.

   // Rodebutikken

   Slet
 7. Der er altså ingen af os der forventer at du er sjov!!
  Hvor er dit indlæg smukt, meget meget smukt. Det gør mig opmærksom på at blive bedre til at sige det jeg burde sig, til de mennesker jeg holder af.
  Håber i får en smuk og dejlig dag i dag, trods omstændighederne.

  Knus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Rina - ja man skal huske at gøre det mens man har chancen. Man ved ikke hvad der sker imorgen.

   // Rodebutikken

   Slet
 8. Kære Rodebutik, dit indlæg fik tårene til at trille på mine kinder. Jeg ønsker dig en god dag i morgen hvor du skal hylde din mor for den hun var.
  Alle tanker herfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det blev en meget smuk dag - præcis som min mor.

   // Rodebutikken

   Slet
 9. Kom til at trykke på you go Girl. Undskyld. Håber alt gik så godt som det nu kunne i dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det går nok. Det fik mig faktisk til at tænke: JA sgu! You go girl! Du kan godt. Og det oplivede mig faktisk i min tro på, at jeg nok skal klare det hele.

   Det gik rigtig fint idag - smuk smuk dag.

   // Rodebutikken

   Slet
 10. Godt søde Rodebutik. Selvfølgelig klarer du det - livet går videre. Det bliver anderledes. Men det kan stadig blive godt. Men sikke en lort at skulle sluge. Det er ok at være ked, glad, sur....og at spise ekstra meget chokolade. Husk det!
  Kæmpeknus til dig.

  SvarSlet